Селекционерът на Австрия Ралф Рангник е новият фаворит за треньор на Байерн от следващия сезон, твърди мюнхенското издание TZ.

Ако приеме предложението на баварците, специалистът ще застане начело на клуба след края на Евро 2024. Има вероятно двете страни да си стиснат ръцете още тази седмица.

Както е известно, Томас Тухел ще напусне “Алианц Арена” през лятото. За неговото място бяха спрягани не едно и две имена, сред които Зинедин Зидан, Унай Емери и Юлиан Нагелсман, който обаче поднови договора си с Германския футболен съюз и ще остане начело на Бундестима и след Евро 2024. 

Контактите на Байерн с Рангник са започнали преди около месец. 65-годишният специалист се познава отлично със спортния директор Кристоф Фройнд от съвместния им престои в РБ Залцбург и двамата са в много добри отношения. Карл-Хайнц Румениге също подкрепя кандидатурата на Рангник, който изведе Австрия до класиране за Европейското в Германия, а преди това се провали в Манчестър Юнайтед.

Резервен вариант за баварците при неуспех в преговорите остава италианецът Роберто Де Дзерби. Проблемът е, че за да бъде привлечен италианецът, Байерн трябва да плати на Брайтън откупна клауза от 14 млн. евро.

В същото време Томас Тухел е спряган за мениджърския пост в Манчестър Юнайтед, след като се раздели с Байерн в края на сезона. Германецът е готов да се върне във Висшата лига и според медиите на Острова има желанието да наследи нидерландеца Ерик тен Хаг.

Томас Тухел вече е инструктирал своите агенти да преговарят с Манчестър Юнайтед. Той вече има опит в Англия, където води Челси, като дори успя да изведе „сините“ от Лондон до трофея в Шампионска лига.