Локомотив Пловдив не успя да вземе пълния пакет точки от мача с ЦСКА 1948, който се игра днес на Лаута. Смърфовете завършиха 1:1 срещу своя съперник, който пък се бореше за влизане в първата шестица.

Още във втората минута на срещата ЦСКА 1948 можеше да поведе в резултата чрез бившия футболист на Локомотив Бирсент Карагарен. Той получи подаване зад гърба на защитата от Педриньо, но стреля покрай гредата. В 18-ата минута Симеон Василев центрира от левия фланг, а в наказателното поле Емил Ценов стреля с глава към вратата на Кристиан Томов. Вратарят на Локомотив се намеси и отрази удара.

В 24-ата минута Карагарен отне топката от Лясков и кълбото отиде в краката на Талис. Той пробяга разстоянието от центъра до границата на наказателното поле, след което шутира силно, но ударът му срещна страничната греда. В 32-а минута Бирсент Карагерен преодоля вратаря и стреля към опразнената врата, но пропусна, тъй като Тодор Павлов направи страхотен шпагат пред голлинията.

В 40-а минута Педриньо намери Бирсент Карагерен в наказателното поле, но ударът на последния мина над вратата на Локомотив Пловдив.

В последната минута на първото полувреме ЦСКА 1948 организира нова добра атака. Ради Кирилов тръгна към наказателното поле, нагласи си топката на десния крак и стреля, но Ефе Али блокира.

Второто полувреме започна със страхотна възможност за Локомотив. Оливер Камдем проби през трима, влезе в наказателното поле и потърси далечния ъгъл на вратата. Ударът му премина покрай гредата. Малко след това Мартин Райнов стреля над вратата. В 49-ата минута Карагарен се отчете с пореден сериозен пропуск. За него беше лесна задача да надбяга Тодор Павлов и да му прибере топката, но след това стреля право във вратаря от близка дистанция.

В 53-ата минута Локомотив поведе в резултата с фамозен гол на младока Тодор Павлов. Той получи топката на в наказателното поле от Димитър Илиев, пое я с гърди, след което насочи снаряд в горния ляв ъгъл на вратата зад Петър Маринов и тя се заби точно под сглобката.

Само две минути след това гредата помогна на гостите. Камдем проби отдясно и центрира остро в линията между вратаря и защитата. Мичи Нтело изскочи и с петичка отклони към вратата, но топката срещна гредата. Много бързо след изоставането си ЦСКА 1948 се върна в мача с гол на Карагарен. Този път той се възползва по най-добрия начин от грешно подаване на Ефе Али към Сегура и с точен удар преодоля Кристиан Томов.

В 85-ата минута удар на Димитър Илиев беше изчистен пред голлинията. В добавеното време изстрел с глава на Мичи Нтело, насочен под горната греда, беше избит в корнер от вратаря на гостите.