Вчера лидера Спартак (Пловдив) загуби с 2:3 в Несебър от едноименния тим. Поредното дерби на челните е от 31-ия кръг на Югоизточната Трета лига. Този резултат върна отново интригата за първото място.

Иван Кочев, старши треньор на пловдивчани говори по темата пред Sportal.bg.

- Господин Кочев, загубихте в Несебър и изпуснахте комфортен точков аванс пред конкурентите Саяна (Хасково) и Несебър.

- Няма отбор, който да печели всичките си мачове. Всеки допуска лош резултат в даден двубой. Първенството ни се състои от 38 срещи. Можеше да загубим предишната среща или примерно преди три кръга, както се случи с други тогава. Ето, Спартак (Пловдив) не успя в последната. Трагедия няма, все още сме първи, а има още доста мачове. Ако бяхме спечелили щяхме по-спокойно да продължим да работим, но крайната цел пак нямаше да е изпълнена.

- Защо двубоя в Несебър се оказа неуспешен за Спартак (Пловдив)?

- Разделихме си със съперника надмощието в по едно полувреме. Ние проспахме първото. Владеехме инициативата и повече топката през всичките 90 минути. Два пъти на хванаха на преход, допуснахме грешки и при статични положения. Оттам дойдоха и головете в нашата врата. През второто полувреме вече бяхме на ниво. Върнахме два гола. Имахме и още положения пред вратата им, но не вкарахме повече. Дори накрая топката се разходи по голлинията им, но … Загубихме, поздравявам отбора на Несебър и вече се подготвяме за следващия мач, който със сигурност няма да е по-малко труден.

- От Несебър изразиха недоволство от съдийството.

- Днес изгледах мача на запис. Ясно се вижда, че дузпата, отсъдена за нас е стопроцентова. Не се интересуваме от съдийството. Съсредоточили сме върху изграждането на компактен отбор. Дали сме на верния път се вижда от качеството на играта, резултатите и класирането ни. Преди няколко дни победихме Саяна (Хасково), но не сме изпаднали в еуфория и празнували цяла нощ. Взискателен човек съм и не се задоволявам с това, което предлага в момента като продукция отбора на Спартак (Пловдив). Наясно съм докъде сме, какво ни трябва още и не спираме да работим за да израстваме като отбор. Изискват се още много, много усилия.

Последвайте каналите ни в: