Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола критикува програмата за ФА Къп, след като неговият отбор победи Челси с 1:0 и стигна до финала, три дни след като претъпя поражение след изпълнение на дузпи от Реал Мадрид в Шампионската лига.

Късен гол на Бернардо Силва спаси Сити от отпадане от турнира, а Челси може да съжалява, че не успя да оползотвори поне част от многобройните положения, които футболистите създадоха.

Сити, който беше без нападателя Ерлинг Холанд, нямаше обичайната си бързина и, въпреки че стигна до нов финал, Гуардиола беше очевидно ядосан от липсата на време за възстановяване на своя отбор след отпадането от Шампионската лига в сряда.

"Недопустимо е да ни оставят да играем днес. Не е нормално за здравето на играчите. Не е нормално! Недопустимо е! 120 минути, емоциите в Мадрид, начинът, по който губим . . . Знам, че тази страна е специална с ФА Къп, но това важно е за здравето на играчите. Не разбирам как оцеляхме днес", коментира той.

Гуардиола не разбери защо срещата на Сити срещу Челси не е била насрочена за неделя на мястото на полуфиналния сблъсък на Манчестър Юнайтед с втородивизионния Ковънтри Сити, след като нито един от тези тимове нямаше мач в средата на седмицата.

"Защо не играхме утре? Челси, Манчестър Юнайтед, Ковънтри нямаха мачове в средата на седмицата", попита той.

"Психически е толкова трудно за възстановяване. Родри с начина, по който игра днес, Кайл Уокър, който беше контузен за няколко седмици, не разбирам как оцеляха. Искаме да играем футбол, обичаме да играем футбол, но това е твърде много", завърши Гуардиола.

Последвайте каналите ни в: