Манчестър Сити играе с Челси в полуфинален сблъсък на "Уембли" от най-стария футболен турнир в света за Купата на Англия - ФА Къп.

Манчестър Сити се намира в добра форма, като се бори за титлата във Висшата лига и за трофея на Футболната асоциация. "Гражданите" отпаднаха с дузпи от четвъртфиналната фаза на Шампионската лига, като ще искат да се завърнат на пътя на победите.

 Картина от мача -

Челси не изпраща добър сезон, като "сините" са изключително колебливи и се борят за шестата позиция, която дава право на участие в Лига Европа. ФА Къп също дава тази възможност и това е великолепен шанс за тима на Маурисио Почетино да спечели трофей, а и да играе в европейските клубни турнири догодина. Челси е в лоша серия от 8 поредни мача срещу Манчестър Сити без победа във всички турнири.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ЧЕЛСИ 0:0

Манчестър Сити: 18. Стефан Ортега, 6. Нейтън Аке, 25. Мануел Аканджи, 5. Джон Стоунс, 2. Кайл Уокър, 16. Родри, 17. Кевин де Бройне, 10. Джак Грийлиш, 20. Бернардо Силва, 47. Фил Фодън, 19. Хулиан Алварес

Челси: 28. Джордже Петрович, 27. Мало Густо, 3. Марк Кукурея, 6. Тиаго Силва, 14. Трово Чалоба, 8. Енцо Фернандес, 25. Мойсес Кайседо, 23. Конър Галахър, 20. Коул Палмър, 11. Нони Мадуеке, 15. Николас Джаксън