Добруджа разгроми Марица с 4:1 на собствен терен и по този начин направи оцеляването на кършиакалии в професионални футбол много сложна задача.

От състава на Марица заради контузии и по болест липсваха Стефан Попов, Христиан Димитров и Наско Христев, Теодор Андреев и Николай Иванов. Юношата Симеон Сираков дебютира като титуляр в представителния тим на Марица, друг юноша – Радослав Мицев бе включен за пръв път в групата за двубой от Втора лига. Срещата се игра под непрестанен дъжд на доста подгизналия терен в Албена.

Първата част вървеше към нулево равенство, но в продължението играч на Добруджа засече центриране от корнер. Петър Начев изби, но Шериф довкара избитата топка за 1:0.

През второто полувреме шанс за гол се откри пред Свилен Щерев, чиито удар мина на сантиметри от страничната греда. С много силен и плътен удар от границата на наказателното поле на Преслав Йорданов домакините удвоиха в 52-та минута. Вторият гол предопредели крайния победител в мача и гардът на пловдивчани сякаш изцяло падна. До края на двубоя те инкасираха още два гола след центрирания от корнер и от фаул и към снажните състезатели на Добруджа. Дебютиращият Симеон Сираков игра до 70-та минута, а след това друг юноша на маричани Радослав Мицев влезе в игра и също записа дебют.

Марица се намира на предпоследното място в класирането на 8 точки от спасителна 14-а позиция. В оставащите 5 кръга предстоят мачове със Струмска слава (д), Монтана (г), Черноморец /Балчик/(д), Литекс (г) и Лудогорец II (д).