Отборът на Кучине Лубе (Чивитанова) ще трябва да се отърси от един сложен сезон, който изключи реномирания клуб Марке от битката за спечелването на Скудетото.

В една година на преход, вероятно последната с екипа на Лубе за звездите Иван Зайцев и Лучано Де Чеко, надеждите за по-добро бъдеще се възлагат на Александър Николов, който избра да играе в Лубе до 2028 година.

СЕЗОНЪТ

„Началото ни беше положително, след това за съжаление забавихме темпото, с голямо съжаление от наша страна, че не успяхме да изживеем шампионат на високо ниво”, заяви българският национал, който е син на Владимир Николов, друг велик шампион.

“Тази негативна тенденция със сигурност ни притеснява, сега нека помислим да завършим последните оставащи мачове възможно най-добре. Можем да се справим много по-добре, защото нашата публика не заслужават тези резултати”, заяви Александър Николов пред iVolleymagazine.it.

ИДЕНТИЧНОСТ

Новата посока на клуба ще започне от младите волейболисти, за да се изгради нов печеливш цикъл от основите, опитвайки се да преоткрие манталитета на Лубе, който беше изгубен в последно време.

„Усещам тежестта на тази фланелка, но така трябва да бъде. Този клуб заложи на мен, сега е време да се реванширам на доверието им, като дам всичко от себе си, за да постигнем следващите цели заедно. За мен да бъда играч на Лубе означава много неща, преди всичко огромна отговорност. Както често казваме помежду си, тук няма място за "нормални" хора. За да играеш в Чивитанова, трябва да разчупиш калъпа и в известен смисъл трябва да си малко луд. Помислете само за тези, които са носили този екип през последните сезони. Всички те са страхотни индивидуалисти. Само с определено отношение можете да печелите трофеи."

РАСТЕЖ

След първата година на българинът, роден в Тур, често съживяваше отбора на Лубе в моменти на трудности:

„Мисля, че все още мога да израсна много във всички аспекти. Все още съм далеч от това, което бих искал да бъда. Тази година като погледнем статистиката, виждаме добър ръст спрямо миналата година. След тези два сезона чувствам, че мога да бъда лидер на този отбор. Лубе има вяра в мен и ще се опитам да дам всичко от себе си, за да мога да водя отбора заедно с моите съотборници през следващите сезони."

ИВАН ЗАЙЦЕВ

„Иван ме научи на много, той е пример за мен на терена и извън него. Всеки ден той е първият, който идва на тренировка, натоварвайки се до краен предел във всяко упражнение, от тежести, до работа с топка. С неговия опит може би бихте могли да загубите малко мотивация да правите тези жертви, но той никога не забавя ритъма, запазвайки обичайната си решителност. На неговата възраст бих искал да съм като него.”

БЪДЕЩЕТО

„Мисля, че съм готов да се опитам да спечеля няколко трофеи. Моята амбиция тук в Лубе е един ден да спечеля титла, може би Скудето или Шампионска лига. Тази година не успяхме да стигнем до края на състезанията, но се случва, всичко е част от едно пътуване. Дори негативните моменти те карат да растеш, защото те могат да се случат в нашата кариера."

Последвайте каналите ни в: