Лудогорец разгроми с 3:0 Хебър като гост в мач от последния кръг на редовния сезон в efbet Лига, с което "орлите" постигнаха 13-та поредна победа в първенството. Бърнард Текпетей вкара два пъти в 7-ата и 19-ата минута, а Руан Секо реализира трето попадение в 78-ата минута.

За пръв път след трансфера си от ЦСКА 1948 в 11-те на гостите попадна националът на България Ивайло Чочев, който е предпочетен пред Гонзалвеш. Титуляр е и десният бек Аслак Фон Витри, който пропусна последните няколко срещи на "орлите" поради контузия. Срещата започна двуостро, с опасни набези и към двете врати. Първи обаче удари Лудогорец, който откри резултата в 7-ата минута. Фон Витри овладя добре отдясно и изведе Дуа по диагонал сам срещу вратаря. Таранът не се полакоми да стреля, а подаде към намиращия се на празна врата Текпетей и за ганаеца не представляваше проблем да реализира. Последваха още две много опасни положения в полза на "орлите", но първата атака бе спряна със засада на Пьотровски, а при втората Текпетей не успя да овладее подаване около границата на малкия пеналт.

Разградчани продължиха да тормозят пазарджиклии с дълги подавания зад гърба на домакинската отбрана и именно така падна второто попадение на Текпетей в 19-ата минута. Сеско не изчисти добре с глава извеждащ пас, ганайското крило стигна до топката и я изпрати технично в мрежата на Дебърлиев за втори път. В 33-ата минута Падт улови удар на Вълчев извън наказателното поле. Гостите отговориха с добра комбинация Фон Витри - Текпетей. Последва шут на норвежеца с левия крак от границата на пеналта, а Дебърлиев улови. В 44-ата минута Сон пусна към Текпетей, а ганаецът не вкара в празната врата. Последва добавка на Дуа от десетина метра, но Дебърлиев изчисти в корнер. Той не бе изпълнен, тъй като реферите отсъдиха засада при извеждащото подаване за Сон отляво.

Втората част започна с по-активна игра на Хебър. В 58-ата минута Папазов отправи конарен шут покрай Сон, но Падт изби. В 65-ата минута резервата Руан Секо се измъкна от бранителите в зелено, преодоля Дебърлиев и стреля на празна врата в лявата греда, но след това страничният съдия вдигна флага за засада.

След тази ситуация Лудогорец отново увеличи темпото и за Хебър стана трудно да противодейства на своя опонент. Така се стигна до 78-ата минута, в която "орлите" отбелязаха още веднъж. Фон Витри центрира към непокрития Секо, бразилецът овладя на гърди и реализира покрай Дебърлиев за 0:3.Малко след това пред футболистите на Любо Пенев се откри добра възможност да върнат един гол, но на два пъти техни изстрели се отбиха в краката на защитници в бяло. В 84-ата минута Вълчев шутира силно от фал, но над напречната греда.

Три минути след това Секо стреля с глава, а Дебърлиев плонжира и изби удара, който отиваше към долния ляв ъгъл на неговата врата.

ХЕБЪР - ЛУДОГОРЕЦ 0:3

0:1 Бърнард Текпетей 7
0:2 Бърнард Текпетей 19
0:3 Руан Секо 78

ХЕБЪР: 1. Дебърлиев, 42. Сеско, 33. Цонков, 24. Марин, 99. Каракашев, 5. Михайлов, Н’зи, 7. Вълчев, 9. Пенев, 17. Папазов, 10. Бастунов

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Падт, 16. Фон Витри, 4. Алмейда, 24. Вердон, 17. Сон, 18. Чочев, 30. Нареси, 37. Текпетей, 6. Пьотровски, 7. Рик, 9. Дуа