Манчестър Юнайтед е набелязал таланта на Барселона Микайл Файе за лятната си селекция. На "Олд Трафорд" се оглеждат за млади, перспективни и съответно по-евтини играчи, с които да подсилят състава си, като 19-годишният сенегалец се вписва идеално в този профил, съобщава "Мундо Депортиво".

"Червените дяволи" подготвят сериозно освежаване на защитата за новия сезон, като почти всички централни бранители в клуба може да си тръгнат при определени условия. Със сигурност се очаква това да сторят ветеранът Джони Еванс и Рафаел Варан, които са с изтичащи договори, но и Хари Магуайър и Виктор Линдельоф също може да бъдат извадени на сергията.

Със сигурност на "Олд Трафорд" ще привлекат поне едно сериозно име, като най-често се спряга Глейсон Бремер от Ювентус. Освен това обаче в клуба се оглеждат и за по-млади и талантливи играчи, които да постепенно да се налагат в състава и да бъдат основа за бъдещето.

Именно заради това от Юнайтед са насочили поглед към Файе. Той е продукт на школата "Ла Масия", но все още не е успял да пробие в първия състав на Барса. За сметка на това дебютира за националния отбор на Сенегал на 22 март тази година срещу Габон и дори се разписа за успеха с 3:0.

В Барселона не изгарят от желание да се разделят с този футболист, тъй като виждат потенциал в него за бъдещето. Друго негово важно качество е, че освен в центъра на отбраната, може да действа и в ролята на ляв бек. Каталунците обаче може да бъдат изкушени, ако получат достатътчо добра оферта, имайки предвид лошото финансово състояние на клуба.

Последвайте каналите ни в: