Ал-Насър без Кристиано Роналдо постигна победа с 3:1 срещу гостуващия Ал-Фейха в мач от 28-ия кръг на първенството на Саудитска Арабия. Успехът за домакините не дойде никак лесно в отсъствието на португалската звезда, която бе наказана заради червен картон в миналия кръг. Гостите поведоха с гол на Фешън Сакала ((6’) още в самото начало, но възпитаниците на Витор Северино осъществиха пълен обрат с голове на Абдулела Ал Амри (72’) и Садио Мане (76’, 82’) през втората част. Бившият нападател на Ливърпул пропусна и дузпа още в края на първото полувреме. Ал-Фейха пък завърши с човек по-малко, след като голмайсторът Сакала бе изгонен в последните минути.

Възпитаниците на Вук Рашович излязоха напред още в самото начало на срещата, след като се възползваха от моментна несъсредоточеност на противника и след бърза атака Сакала откри резултата. Играчите на Ал-Насър веднага се хвърлиха да изравняват и пропуснаха куп положения до края на първото полувреме, като в основата на повече по-интересни ситуации бе Мане, който играеше на върха на атаката. В 40-ата минута те получиха дузпа за фал срещу Султан Ал Ганам, но бившето крило на Ливърпул прати кълбото високо над вратата.

Ситуацията на терена не се промени след почивката, когато Ал-Насър продължи да натиска. Все пак те стигнаха до равенството в 72-ата минута, когато Абдулела Ал Амри се разписа с глава след корнер за 1:1. Само четири минути след това дойде и момента на Садио Мане, който този път демонстрира класа и след красиво спиране с глава се разписа със силен удар. Второто попадение на Мане в 82-ата минута бе шедьовър, като африканецът пое топката на аутлинията и премина през няколко бранители, за да се разпише за втори път.

За Ал-Насър заема второто място в класирането на първенството, но изостава на цели девет точки от шампиона Ал-Хилал, който е водач.

Последвайте каналите ни в: