Наставникът на Левски Николай Костов коментира събитията около сините след последните лоши резултати на отбора, както и очакванията си преди утрешния сблъсък с Берое.

„В добро настроение са играчите и сме готови. Тежките ситуации не са били малко. Напрежението се появява винаги. Кадрово отборът изпита голяма нужда от количество играчи. Играем с нарушен баланс в голяма част от мачовете ни. От ръководството на клуба винаги съм усещал подкрепа особено от Сираков, Боримиров и Йовов. Хора, които познавам и познавам мен добре. Не на всеки от публиката се харесва Костов. Костов не играе за себе си, а е треньор на този отбор. Знам, че пада голяма тежест върху мен и знам своята отговорност. Знам, че имаме много добри играчи. Вярвам в това, което правим. Надявам се да излезем от тази ситуация. Имаше такъв бойкот от нашите привърженици от Б сектор. Чух, че и в утрешния мач няма да са там. Вярвам, че няма да зарежат нашите футболисти, които са добри. Футболистите са чувствителни и жив същества. Не трябва да ги събличат, а да ги обичат. Не им е лесно и на тях.

Аз съм поел отговорността веднъж, втори път, трети път. Умея да го правя това нещо. Имахме невероятна подкрепа досега. Загубихме тези мачове и доверието отслабна. Това е нещо нормално на Балканите. Мисля, че преживяваме нещата повече, отколкото е необходимо. Свикнали сме да падаме и да се изправяме. Изиграхме слаб мач срещу ЦСКА, но имахме обективни причини. Не искам да ги казвам, защото ще прозвучи като извинение. Изиграхме слабо второ полувреме срещу Лудогорец. Вярвам, че с играчите и положителна публика ще излезем от тази ситуация.

Цунами е голям мъжкар и не разговарях с него по този повод (събличането). Беше разчувстван в съблекалнята и съм сигурен, че вече е излязъл от тази ситуация. Следваме своите цели за участие в Европа. Надявам се в оставащите мачове да променим нещата в наша полза. Една от най-големите причини за нашите резултати е физиката. Налагаме темпо на игра, която не е само изморяване на противника, но и нашите играчи се изморяват. Има и чисто психологически спадове. Има играчи, които се изтощиха от количеството мачове, които изиграха".

Последвайте каналите ни в: