От Етър обявиха още две големи имена, които ще бъдат част от 100-годишния юбилей на клуба. Това са Даниел Боримиров и рекордьорът по мачове с екипа на "болярите" Георги Георгиев.

Ето какво написаха "виолетовите":

"ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ е не само абсолютен рекордьор на „Етър” по мачове и сезони със своите 290 мача в елита, в които е вкарал 22 гола. С международните мачове и тези от различните турнири официалните му срещи са над 400!

Георги е символ на вярност към любимия тим - единственият професионален клуб, в който е играл, е само „Етър” – от 1984 до 1998 година! И на скромност, въпреки успехите... А те не са никак малко – шампион на България, носител на Купата на БФС и на Купата на ПФЛ, вицешампион с детския отбор, бронзов медалист с младшата възраст, двукратен бронзов медалист с мъжкия тим. Днес предава огромния си опит като треньор в школата на клуба.

На 25 април Георги Георгиев отново ще облече виолетовия екип!

ДАНИЕЛ БОРИМИРОВ! Поливалентен състезател - нападател, офанзивен и дефанзивен полузащитник... За 21 сезона в кариерата си е защитавал цветовете само за три клуба – „Бдин“, „Левски“ и „Мюнхен 1860“. Многократен шампион на България и носител на купата.

Боримиров е единственият български футболист, който е участвал на финалите на две световни и две европейски първенства. Основен играч от „златното поколение“ на България, което се класира на 4-то място в САЩ-94.

Дани Боримиров е поредният, потвърдил с готовност участието си в юбилея на „Етър“, очакваме го на „Ивайло“!".

Последвайте каналите ни в: