Арина Сабаленка от Беларус се класира за третия кръг на тенис турнира на клей в Щутгарт с награден фонд 922 573 евро за сметка на добрата си приятелка Паоло Бадоса (Испания), която се отказа при 3:3 в третия сет заради контузия на крака.

Испанката вече беше ползвала медицинска пауза във втория сет, когато водеше с 5:4, но почувства болки в левия си крак. Сабаленка бе спечелила първата част със 7:6 (4), но Бадоса изравни сетовете с 6:4.

Finally gets past the wall of Aryna 😤@paulabadosa | #PorscheTennis pic.twitter.com/Jxl3kJlbWX

— wta (@WTA) April 17, 2024

"Чувствам се зле заради нея, нямам никакви емоции в момента. Не съм щастлива, не съм тъжна", коментира Сабаленка след мача.

Американката Коко Гоф също достигна до четвъртфиналите на турнира, след като се наложи над сънародничката си Саша Викъри с 6:3, 4:6, 7:5.

Викъри, която епод номер 134 в световната ранглиста на WТА имаше цели 19 възможности за пробив в мача, но реализира само седем срещу световната номер 3. Гоф направи и цели 15 двойни грешки при сервис в срещата. Тя обаче направи обрат от 2:4 в последната част, за да спечели мача, продължил 2 часа и 26 минути.

Fighting hard in the decider!@CocoGauff 〽️ #PorscheTennis pic.twitter.com/igpYKcIPPO

— wta (@WTA) April 17, 2024

Ема Радукану от Великобритания надигра германката Анжелик Кербер с 6:2, 6:1, като това беше първи мач между двете. Шампионката от Откритото първенство на САЩ през 2021 ще срещне в следващата фаза чехкинята Линда Носкова.

Perfect Start 👍👍@EmmaRaducanu looking very sharp, defeating Kerber to set up a R2 encounter against Noskova!#PorscheTennis pic.twitter.com/avIcmN55qG

— wta (@WTA) April 17, 2024

Тунизийката Онс Жабюр също трябваше да се бори много, за да отстрани Екатерина Александрова от Русия с 2:6, 6:3, 7:6 (1). Жабюр трябваше да наваксва от пробиви във втория и третия сет, но все пак успя да постигне победата. В следващия кръг тя ще срещне италианката Джасмин Паолини.

Последвайте каналите ни в: