„Марица“ победи с 3:0 „Родопа“ в отложен мач в Зоналната група при юношите младша възраст 2005/2006, игран в сряда, на стадион „Пловдив“ (снимка 1 и 2). Възпитаниците на треньора Александър Николов решиха всичко в този мач още до средата на първата част, а след това мачът се доиграваше. Гостите останаха и с човек по-малко, което намали съпротивителните им сили. Капитанът на маричани Виктор Гергов не взе участие в мача заради наказание от 1 мач. Емилио Макавеев изведе "жълто-сините“ напред в резултата с много красив гол. Алекс Миланов от набор 2005 удвои след центриране на Ангел Тосев, а Петко Механджийски, който също е набор 2005, оформи крайното 3:0 от дузпа.

„Марица“ се изкачи на 8 място с актив от 23 точки. В събота предстои последният за есенния полусезон кръг в групата. В него „Марица“ е домакин на 3-тия в класирането – „Сините камъни“ (Сливен). Маричани имат да изиграят още един отложен мач, който все още не е насрочен. Съперник в него е вторият в класирането – „Локомотив“.

В изтеглена среща от последния кръг в Зоналната група за деца 2007/2008 „Марица“ загуби от „Сините камъни“ с 0:4. "Марица" заема 12-то място в класирането с актив от 16 точки. "Жълто-сините" имат да изиграят един отложен мач със "Сливен".