Наставникът на Левски (Крумовград) Стефан Генов говори пред Sportal.bg относно амбициите на отбора от Югоизточна Трета лига. Към момента футболистите на пловдивския специалист са втори в класирането. Ето какво сподели бившият треньор на Локомотив (Пловдив), Черно море, Локомотив (София), Пирин (Благоевград) и Монтана пред нашата медия:

Г-н Генов, каква равносметка си правите в края на полусезона? 
- Смятам, че се представяме добре. Началото беше много трудно, започнахме де факто от нулата с треньора на вратарите Михаил Ролев. По административните въпроси много ни помага Асен Караславов. Заварихме почти празна съблекалня, без почти никакви футболисти, имаше няколко тренировъчни конуси и малко потници. Това беше. Започнахме да събираме отбор, малко по малко, но това е един труден процес. Трябва да призная, че Крумовград не е най-желаната от футболистите дестинация, защото те искат да са в голям град, който да не е в периферията, да има дискотеки и молове, където да ходят. При нас има природа, спокойствие - идеално място за един млад футболист да тренира и да се развива. Беше трудно, както казах, но започнахме и набрахме скорост.

Каква е целта през този сезон? 
- Честно казано, нямаме поставена цел да влизаме задължително във Втора лига. Първоначалната идея беше да изградим отбор, който да радва хората с играта си. И това не се е променило. Ръководството и общината са зад нас, а ние работим ежедневно. Втора лига не е някакво задължително условие, но резултатите ни са такива, че ни дават възможност да мечтаем за професионалния футбол. Нормално е апетитът да нарасне, с оглед добрите игри, които показахме през полусезона. Конкуренцията в първенството е сериозна - всеки един от първите четири-пет клуба в класирането разполага с добър отбор - Саяна (Хасково), Загорец, Черноморец (Бургас), Асеновец.

Носят се слухове, че играчите ви получават заплахи в социалната мрежа. Вярно ли е? 
- Да, за нещастие, вярно е. Получават такива съобщения, което не е никак приятно. Срещу нас, в т.ч. и срещу мен, се излива много омраза, когато гостуваме някъде. Не разбирам защо е така - ние сме български отбор, защо трябва българи да обиждат грозно други българи?! На мачовете в Трета лига понякога има много негативна емоция, а футболът е игра. Както казах, основната ни цел е да радваме зрителите, даже има такъв надпис на нашия стадион в Крумовград. Заплахи, обиди - неприятни неща. Създаде се някаква грешна представа, че ние сме богаташите, златарите, които едва ли не имат запазено място за Втога лига. Няма такова нещо, работим скромно и се учим от грешките си. В съставите на опонентите ни има доста опитни имена, играли в efbet Лига, така че нека гледаме реално на нещата и не се създават митове.

А как протичат домакинствата ви? 
- На нашите мачове в Крумовград идват много фенове, като ни аплодират даже и при загуба - паднахме от Ямбол, но нямаше освирквания, нямаше обиди. Всеки мач на Левски (Крумовград) е празник за феновете. Забелязва се искра сред местното население, повече млади започнаха да спортуват, да използват терените, преди това там можеше да се забележат само майки с бебешки колички или възрастни хора, излезли на разходка. Ще се върна пак към феновете и ще кажа, че подкрепата от трибуните помага много на момчетата. В efbet Лига има поне няколко отбора, които не могат да се похвалят с публика като нашата. Това е факт.