Каталунската преса е единодушна, че съдийството на румънския съдия Ищван Ковач е предрешило изхода на снощния четвъртфинал между Барселона и Пари Сен Жермен, завършил 1:4 за французите. Както е известно, при резултат 1:0 за домакините, реферът изгони с директен червен картон Роналд Араухо в 29-ата минута, който извърши нарушение срещу Брадли Баркола и бе последен в защитата.

Именно главният съдия украсява първата страница на ежедневника “Мундо Депортиво”. Изданието пише, че решението на рефера да изгони Араухо е било “съмнително” и “дискусионно”. “Контактът между централния защитник и играча на ПСЖ беше налице, но не изглеждаше достатъчно сериозен, за да остави отбор с десет играчи в толкова решаващ втори мач, в който остава още час игра", оплаква се редакторът Санти Мина в редакционната си статия.

🗞️ #PortadaMD https://t.co/NDwDH1uHaM pic.twitter.com/RbPQb27YZr

— Mundo Deportivo (@mundodeportivo) April 16, 2024

“Това не е явна несправедливост, защото ако съдията прецени, че е фаул, това е червен картон, но е прекомерно наказание, което унищожи величието и зрелището на два отлични отбора, които се изправят един срещу друг на равни начала”, допълва той.

"Всичко свърши", пише другият каталунски спортен всекидневник “Диарио Спорт”, в една от статиите си за мача от Шампионската лига. "Барселона беше елиминирана от Шампионската лига във вторник вечерта по жесток и непоносим начин. С десет души Барса беше незащитена и беззащитна”, пишат от изданието.

“Спорт” нарича срещата “Скандала на Монтжуик”, като смята, че съдията е трябвало да отсъди дузпа за Барселона през второто полувреме, когато парижани имаха два гола аванс, за фаул на Витиня срещу Илкай Гюндоган.

🗞️ PORTADA SPORT

💥 Expulsados de Europa

😩 El Atlético no resistió en Dortmund

🏟️ El Etihad dictará sentencia

https://t.co/meFkLih5XB

— Diario SPORT (@sport) April 16, 2024

“Изгонването коренно промени облика на мача", заяви каталунската радиостанция RAC 1. “Доминацията в мача се прехвърли към ПСЖ, които обсадиха вратата на "блаугранас". Резултатът беше съкрушително поражение за каталунските футболисти”, допълва радиото.

Сериозни претенции към съдийството изрази наставникът на Барселона Чави Ернандес, както и някои от играчите на каталунците.

Последвайте каналите ни в: