Монтана нанесе нов звучен шамар на Нефтохимик и разпиля бургаския тим със 7:0 в мач от 16-ия кръг на Втора лига. “Шейховете” отново излязоха само с 1 резерва, но за разлика от предишния мач, когато отстъпиха само с 1:0, сега допуснаха цели 7 попадения в своята врата.

Мехди Уамри даде аванс на Монтана още в 8-ата минута, а до края на първата част бяха вкарани нови 3 попадения. Те бяха дело на Идрис Фудил (20’), Стефан Цонков (21’) и Росен Кръстев (29’). През второто полувреме дойдоха нови 3 гола. Лиандро Мартис (55’) бе точен за 5:0, а с два гола се отличи Владислав Цеков (62’ и 84’).

Така кризата в Нефтохимик продължава да се задълбочава, след като треньори и футболисти напуснаха клуба заради липса на нормално финансиране и условия за работа. Миналата седмица “шейховете” приеха Спортист (Своге), но на “Лазур” нямаше ток и вода заради неплатени сметки и това наложи домакините да се преобличат в ресторанта.

Сега след тази загуба Нефтохимик остава последен с едва 6 точки от началото на сезона. Монтана от своя страна е 8-ми с 25 пункта.