Старши треньорът на Байерн (Мюнхен) Томас Тухел иска от своите футболисти да бъдат безгрешни в идния реванш срещу Арсенал от четвъртфиналите в Шампионската лига. Първият двубой на “Емиратс” завърши 2:2, което връща съставите в изходни позиции.

Наставникът обяви, че Мануел Нойер и Льорой Сане ще могат да вземат участие в ответната среща. Сане се оплаква от болки, но заради по-сериозните контузии на Гнабри и Коман, които са аут, на него ще му се наложи да стисне зъби, обясни Тухел.

“Отново ще се нуждаем от всичко: страст, себераздаване и същата тактическа дисциплина от първата среща. Наистина искаме да спечелим - особено на фона на тежката ситуация с многото контузени. Много е важно да усетим подкрепа от запалянковците ни, което да ни тласне напред. Определено ще се нуждаем от нещо повече, за да надвием Арсенал”, заяви Тухел.

“Шансовете са 50/50. Желаем да стигнем до полуфиналите след дълго отсъствие, а после да спечелим и трофея. Ясно е, че успех в турнира прави всеки сезон по-хубав. Сега е нужно да надскочим лимита си и се нуждаем от всеки фен.

Със Сака и Йодегор на терена съперникът започва атаките си предимно по дясното крило. Целта е там да стигнат до числено превъзходство, след което или да пробият навътре към вратата, или да прехвърлят топката към другата страна на терена. Футболистите на Арсенал постоянно сменят позициите си. В първия двубой бяхме внимателни и се справихме добре, но това беше само първото полувреме. Сега се нуждаем от същото и дано домакинството да бъде решаващият фактор.

Имаме леко предимство по отношение на опита в турнира. Но за да се превърне то в ключово преимущество, трябва да покажем игра на топ ниво, защото повечето опит означава не повече от 5% отгоре. За да се класираш на полуфинал, не е достатъчно просто да бъдеш на ниво, а нещо повече", добави треньорът на Байерн.

Последвайте каналите ни в: