ОФК Несебър направи равенство 1:1 у дома срещу Гигант (Съединение), а в междинния кръг в сряда му предстои гостуване на Асеновец (Асеновград). Разликата до лидера във временното класиране Спартак (Пловдив) е 6 точки.

„Трябваше да победим Гигант, защото бяхме по-добрият отбор и владеехме инициативата почти през целия мач. Получи се добър двубой, имахме не малко положения, но за съжаление не успяхме да реализираме втори гол, с който да затворим мача в наша полза. Изчакахме нашия момент, открихме резултата, но след това отново допуснахме грешка. За втори път в два поредни мача ни вкарват доста нелеп гол, но и това го има в играта“, коментира старши треньорът на ОФК Несебър Николай Жечев.

На въпрос относно изоставането в класирането, наставникът сподели: „Вече сме на 6 точки зад Спартак и на 4 зад Саяна. Двата отбора играят утре помежду си. Ще видим какво ще се получи, но ако направят равен, а ние спечелим в Асеновград, ще се възползваме от тяхната грешна стъпка. След това приемаме и двата тима като домакини, което означава, че ще търсим задължителни победи над тях. Все още сме в играта, макар и да ни е доста по-трудно. Ако бяхме взели трите точки срещу Съединение, ситуацията щеше да е съвсем друга.“

„Отиваме в Асеновград за трите точки, които са ни жизнено важни. Асеновец не е същият отбор, бе напуснат от някои футболисти, но все така продължава да бъде коварен и труден за побеждаване съперник особено, когато играе у дома. Трябва да победим на всяка цена“, каза още Николай Жечев.

Последвайте каналите ни в: