Президентът на Байерн (Мюнхен) Херберт Хайнер вярва, че отборът притежава класата, за да спечели Шампионската лига - единственият турнир, в който баварците все още имат шанс за триумф през настоящия сезон.

Байерн приема Арсенал в сряда вечер в реванша от четвъртфиналите в Шампионската лига след равенство 2:2 в първия двубой. Хайнер смята, че грандът от Мюнхен може да извърви целия път до финала в Лондон на 1 юни.

"След показаното в първата среща с Арсенал вярвам, че отборът може да го направи. Ние сме Байерн", каза президентът на клуба пред вестник Muchner Merkur/tz.

"Разбира се, винаги се нуждаеш от малко късмет в Шампионската лига, но фактът, че сме способни да се противопоставим на лидерите във Висшата лига - най-силната лига в света, показва какво е възможно, когато всеки един дава максимума от себе си", добави президентът.

T𝙧𝙖𝙞𝙣ing hard 🌧️⚽#MiaSanMia #UCL #FCBARS pic.twitter.com/zuRB5oDvRg

— FC Bayern Munich (@FCBayernEN) April 15, 2024

Шампионската лига е последната възможност за клуба за избегне първи сезон без трофей от 2012 година насам.

Хайнер се надяват феновете на отбора да помогнат за класирането в следващата фаза на турнира.

"След победата с 2:0 срещу Кьолн запалянковците скандираха "Европейска купа" с отбора, за да мотивират играчите за предстоящото предизвикателство", завърши директорът.

Последвайте каналите ни в: