Испанката Паула Бадоса се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей в Щутгарт (Германия) от сериите WТА 500 с награден фонд 922 573 долара.

Бадоса отстрани на старта руската квалификантка Диана Шнайдер с 6:3, 6:4 за час и 42 минути игра и си осигури среща във втория кръг с добрата си приятелка и втора поставена Арина Сабаленка от Беларус.

Шнайдер отрази четири мачбола преди Паула Бадоса да реализира петата си възможност.

Setting up another Sabadosa clash 👯‍♀️@paulabadosa converts her fifth match point to get past Shnaider in Stuttgart...

And next faces Sabalenka for a place in the #PorscheTennis quarterfinals! pic.twitter.com/q8qnJ6p5qS

— wta (@WTA) April 15, 2024

Сабаленка е финалистка от последните си три участия на турнира в Щутгарт, губейки в двубоя за титлата от бившата номер 1 в света Ашли Барти през 2021-а и от настоящата водачка в ранглистата Ига Швьонтек през 2022-а и 2023 година.

В среща между две квалификантки Александра Саснович (Беларус) и Сакия Викери (САЩ) се наложи американката със 7:6(2), 7:5 и ще се изправи срещу третата в схемата и нейна сънародничка Коко Гоф.

Рускинята Вероника Кудерметова преодоля Барбора Крейчикова от Чехия след обрат с 5:7, 6:4, 6:4. Двубоят продължи три часа и шест минути - един от най-продължителните в Щутгарт. Следващата противничка на Кудерметова ще бъде четвъртата поставена Елена Рибакина (Казахстан).

Elena #Rybakina just arrived to Stuttgart! 👋🏼 #porschetennis #PTGP24 | @WTA pic.twitter.com/NfGBGpKwAX

— Porsche Tennis (@PorscheTennis) April 15, 2024

Швьонтек, Сабаленка, Гоф и Рибакина почиваха в първия кръг на надпреварата, в която ще участват осем от първите 10 тенисистки в ранглистата.

Полякинята Ига Швьонтек ще опита да стане първата трикратна шампионка в турнира от Мария Шарапова в периода 2012-2014 година.

Последвайте каналите ни в: