Финалистът във волейболната ефбет Супер Волей Левски София е подготвил трансферна бомба за следващия сезон.

“Сините” са си осигурили услугите на бившия национал Тодор Скримов, научи “Тема Спорт”.

През последния сезон перничанинът бе част от руския тим на Динамо-ЛО (Соснивий Бор).

33-годишният Скримов имал намерение да приключи с чуждестранните авантюри и да се завърне трайно в България.

Неговата кариера започва от Славия, но от 2007 година той живее зад граница.

Първо се записва да да учи във Франция, преминава през отборите на Пари Волей, Латина (Италия), Милано (Италия), НОВА, Новокуйбишевск (Русия), Вибо Валентия (Италия). От 2019 година играе твърдо в руското първенство, където защитава цветовете на Енисей (Красноярск).

Скримов ще заеме в Левски мястото на тръгващия си след края на сезона Алехандро Торо.

Аржентинецът прави втори много силен сезон, като бе с важна раля за спечелването на Суперкупата в началото на кампанията и класирането за финала за Купата и в първенството.

Важен момент за “сините” ще бъде кой ще поеме диригентсктат палка в състава след напускането на Симеон Николов. Талантливият разпределител заминава да учи в университета в Лонг Бийч (САЩ) през есента с друг играч на Левски - Александър Къндев.

Двамата ще играят под ръководството на бившия селекционер на САЩ Алън Найп. В тима вече се подвизава друга доскорошен волейболист на Левски - централният блокировач Лазар Бучков. Една година в същия отбор изкара и братът на Симон Николов - Александър Николов, който стана първият новобранец MVP на сезона.

Към колежанското първенство на САЩ ще се присъедини и друг играч на “сините” - Кристиян Титрийски. Диагоналът ще бъде част от тима на Хавай.

Всичко това предполага сериозни промени в състава воден от Николай Желязков.

До известна степен те зависят от това къде ще играе Левски през новия сезон - в Шампионската лига като носител на трофея или в Купата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) като сребърен медалист.

“Сините” започват битката за 15-ата си титла в събота, когато приемат в своята зала ЦСКА в първия финален плейоф.

“Червените” от своя страна преследват 31-ва корона, като и при двата отбора мина повече от десетилетие, откакто станаха за последно шампиони.

Последвайте каналите ни в: