Челси посреща Евертън в мач от 33-тия кръг на Премиър лийг. Лондончани са на 9-о място и се намират в добра серия от седем поредни мача без загуба в първенството и при успех днес могат да се приближат до Манчестър Юнайтед и Уест Хам. Любопитна тенденция също е, че във всеки от последните пет срещи за Челси има поне 4 отбелязани гола. Евертън пък се бори със зъби и нокти за своето оцеляване, като освен всичко друго трябва да се справя и с наказания за нарушаване на правилата на Премиър лийг за рентабилност и устойчивост. "Карамелите" получиха две санкции и са с отнети общо осем точки, като са само на два пункта от зоната на изпадащите. Евертън има едва една победа в последните си 14 мача, макар и тя да дойде в предишния кръг срещу Бърнли с 1:0.

Челси по традиция играе трудно срещу "карамелите", като доказателство за това служи факта, че в последните пет мача между двата тима лондончани имат едва една победа. В предишната среща Евертън спечели с 2:0 на "Гудисън Парк".

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино има куп проблеми, като няма да може на практика цял един отбор. С контузии са Енцо Фернандес, Аксел Дисаси, Рахийм Стърлинг, Роберт Санчес, Рийс Джеймс, Кристофър Нкунку, Ливай Колуил, Ромео Лавия, Уесли Фофана и Лесли Угочукву.

Your Monday night Blues. 🗞️💙@ParimatchUK | #CFC | #CheEve pic.twitter.com/LGqlWBGKit

— Chelsea FC (@ChelseaFC) April 15, 2024

Така днес Почетино прави само две промени в сравнение с равенството 2:2 срещу Шефилд Юнайтед в предишния кръг. Мало Густо започва на десния бек вместо Дисаси, а Михайло Мудрик също се завръща сред титулярите и ще действа заедно с Чуквунонсо Мадуеке и Коул Палмър зад нападателя Николас Джаксън. Конър Галахър пък е върнат по-назад и ще помага на Мойсес Кайседо в средата на терена.

Tonight's Toffees. 🔵#CHEEVE pic.twitter.com/idT6FIBdjI

— Everton (@Everton) April 15, 2024

Наставникът на Евертън Шон Дайч също има своите главоболия, като аут от двубоя са Доминик Калвърт-Люин,, Деле Али, Люис Добин и Идриса Гей. "Карамелите" ще действат във формация 4-4-1-1, като атаката им ще води Бето, подпомаган в задни позиции от Абдулай Дукуре.

ЧЕЛСИ (4-2-3-1): Петрович; Густо, Тиаго Силва, Чалоба, Кукурея; Кайседо, Галахър; Мадуеке, Палмър, Мудрик; Джаксън

ЕВЕРТЪН (4-4-1-1): Пикфорд; Коулман, Тарковски, Брантуейт, Миколенко; Йънг, Гарнър, Онана, Макнийл; Дукуре; Бето

Последвайте каналите ни в: