Турбулентната битка за титлата в Премиър лийг, подготовката на Реал Мадрид и Барселона за реваншите в Шампионска лига и историческият триумф на Байерн (Леверкузен) са акцентите в традиционния понеделнишки епизод на “Контра”.

Ливърпул шокира привържениците си за втори пореден път на “Анфийлд” и допусна загуба с 0:1 от Кристъл Палас, при което вече изостава на две точки от новия лидер Манчестър Сити. Мърсисайдци отново демонстрираха вече добре познатите си слабости - липса на ефективна преса, пропуснати куп положения и пробойни в защита.

Арсенал също разочарова при домакинската загуба с 0:2 от Астън Вила, но сякаш там комплиментите към отбора на Унай Емери са повече от критиките към Микел Артета и компания. Все пак, и Ливърпул, и Арсенал в рамките на няколко часа натрупаха пасив спрямо Манчестър Сити в ключов етап от кампанията.

“Гражданите” продължават да вкарват по много голове в последните си мачове, а и изглеждат фаворити в своя сблъсък срещу Реал Мадрид тази седмица. Със сигурност резултатите в евротурнирите на трите претендента за титлата в Англия ще окажат влияние на амбициите им до края на сезона, но може ли някой да спре машината на Гуардиола?

В Испания и Реал Мадрид, и Барселона направиха необходимите ротации и спечелиха с по 1:0 визитите си на по-непретенциозни тимове от Ла Лига. Така “кралският клуб” и каталунците могат да се фокусират спокойно върху важните за тях реванши в Шампионска лига. Готови ли са обаче за полуфиналите?

В Германия привържениците на Байер (Леверкузен) и повечето неутрални фенове отпразнуваха първата в историята титла на “аспирините”, които не изневериха на стила си и размазаха Вердер с 5:0. Мечтите обаче не спират, защото тимът на Чаби Алонсо преследва невероятен требъл.

Гледайте “Контра”!

Последвайте каналите ни в: