Ден, след като капитанът на Нефтохимик Иван Станев обяви оттеглянето си от активна спортна кариера след последния полуфинален сблъсък с Левски София, той се обърна към феновете, вече бившите си съотборници и семейството си. Това се случи с пост в социалните мрежи.

Ето какво гласи публикацията на разпределителя:

"Ако кажа, че съм мислил какво ще напиша тук и сега, ще излъжа. Но това, което съм направил, и сълзите, които пак напират, не лъжат.

Винаги съм се стремял да бъда добрия пример през всяка една минута, прекарана в залата. Няма да спра да повтарям на младите момчета, които са още по екип, че всяко тяхно действие и всяка тяхна дума се попиват от младите. В състезанието трябва да се стремиш винаги да си пръв – честно, умело, всеотдайно… 

Посланието, което тялото ми отправя напоследък беше ясно. 24 години за мен минаха като 24 часа. На бегом, винаги с поглед нагоре към топката, без много мисъл за себе си, а най-вече за хората по трибуните. Казвам "сбогом" на играта, но във волейболната мрежа е моят живот - в нея е оплетена съдбата ми.

Благодаря на всички, с които бяхме рамо до рамо през всичките тези години!  

Благодаря на моето семейство за търпението и подкрепата!

ЗА МЕН БЕШЕ ЧЕСТ!" 

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto