Наставникът на Барселона Чави Ернандес сподели своите очаквания за утрешния домакински сблъсък с Пари Сен Жермен от 1/4-финалите на Шампионска лига. Преди седмица каталунците спечелиха с 3:2 първия мач помежду им на “Парк де Пренс”.

“За нас това е огромна възможност като клуб. Играем у дома и “Монтжуик” трябва да напомни за големите нощи на “Камп Ноу”. Трябва да покажем голям характер, за да преминем към полуфиналите. Това ще бъде много труден мач. ПСЖ ще бъде смел, а ние имаме предимството да играем вкъщи. Развълнувани сме в положителния смисъл на думата. Харесват ми както Педри, така и Гюндоган. Представям си как и двамата дават последния пас, това им е силното качество. Те ни дават както пауза, така и темпо. Утрешният мач ще бъде труден за халфовете. Ще се изправим пред един от най-интензивните отбори в света. Ако Гюндоган и Педри имат много пространство и време, ние ще спечелим доста от това. Всички футболисти, които са в групата за мача, могат да играят 90 минути. С Педри ще си говорим за неговата умора, но утре ще бъде много важен за нас.

Listen up, culers! 💙❤️ pic.twitter.com/Lp9CjdEawQ

— FC Barcelona (@FCBarcelona) April 15, 2024

Отсъствието на Кристенсен и Сержи е много чувствителна тема за нас. Тените наказания ни вредят. Утре ще бъде ключово да бъдем отбор. Трябва да оставим сърцето и душата си, за да преминем към полуфиналите. Ако играем като отбор, ще имаме шансове да продължим напред. Лапорта ми каза, че е искал да се включи в днешната ни тренировка. Отново има ентусиазъм и това се вижда сред хората, включително и президента. Днес той поиска да бъде до тима, за да покаже своите подкрепа и доверие. Доволен съм, че го видях емиоционален. Възвърнахме си ентусиазма, което липсваше през сезона. Аз съм добре и мотивиран за утре. Много съм горд, че можем да се класираме за полуфиналите, барселонистите също са горди. Това е много голяма възможност. Победите носят облекчение, но загубите не ти позволяват да си отдъхнеш. Аз съм като Анчелоти: еуфоричен и ентусиазиран съм, че сме там, където сме.

Xavi: "Luis Enrique’s teams always go on the attack."#BarçaPSG | #UCL pic.twitter.com/j9vOqAYRbQ

— FC Barcelona (@FCBarcelona) April 15, 2024

Енрике и ПСЖ имат толкова опции, че не знаеш кой вариант ще използва. Трябва да разберем, че е наложително да имаме много ясна структура. В първия мач играчите ни бяха на брилянтно ниво. ПСЖ, както всеки отбор на Енрике, винаги атакува. Още повече утре, когато ще трябва да наваксва пасив. Дембеле? Аз лично го поздравих преди първия двубой. Всеки може да се държи така, както иска, затова е публиката. Случилото се ск Усман ме накара да се почувствам зле, защото той беше тук в един необиковен за клуба период. Не тая никаква злоба към него и утре ще го поздравя с цялото ми уважение. Много съм привързан към него. Емоционалният акпект е много важен. В равностойни елиминации усещанията са от голямо значение. Трябва да се контролираме много и да покажем най-добрите лице и характер на отбора. Емоционалният аспект е ключов в тази елиминация.

🎙️| Xavi: “Laporta joining the training session? He told me that he wanted to stay an play the rondo with the players. He’s a cule just like everyone else. He’s very excited for tomorrow.” #fcblive 😅 pic.twitter.com/HReFiSEQ0C

— BarçaTimes (@BarcaTimes) April 15, 2024

Кубарси и Ямал са две приказливи момчета, които винаги искат да са по-добри. Няма нужда да им давам големи обяснения. Това ще бъде нощ в ШЛ и една голяма възможност, така че не се нуждаем от допълнителна мотивация. Победата в Париж ни донесе настроение и ни даде увереност, че можем да се съревноваваме с един от най-добрите отбори в света в момента. Необходимо е утре “Монтжуик” да бъде врящ котел. Това е много важно за клуба и съм сигурен, че феновете ще ни помогнат. Бъдещето ми? Твърде много се тревожите за мен. Важното е клубът да се класира за полуфиталите, а не дали аз ще остана. Дали сега се чувствам по-освободен? Определено, както с играчите, така и с медиите. Чувствам се по-значим и това е феноменално. Може би заедно с Арагонес, Гуардиола и Енрике са треньорите, които ми повлияха най-много. Когато се чудя какво точно да направя, често си спомням за тях тримата. Те ме белязаха, това е моята реалност”, коментира Чави на днешната си пресконференция.

Xavi: "I'm very proud of where the Club is right now."#BarçaPSG | #UCL pic.twitter.com/DKJDPOEXl6

— FC Barcelona (@FCBarcelona) April 15, 2024
Последвайте каналите ни в: