Старши треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов изрази увереност в спечелването на титлата в Националната волейболна лига за жени. Наставникът на "жълто-сините" даде пресконференция преди финалния плейоф в шампионата срещу отбора на ЦСКА. В брифинга взеха участие и състезателките на тима Мария Кривошийска и Добрина Христоскова.

"Очакванията ми са да изиграем първо двата домакински мача на доста високо ниво. Ние сме претендентите за спечелване на титлата, но трябва да го покажем и на терена. Надявам се да излезем максимално концентрирани и мобилизирани, за да демонстрираме нашата класа и да затвърдим позицията, която в последните десет години Марица прави в България. Надявам се да се здрави и да успеем да си свършим хубаво работата", коментира наставникът на "жълто-сините", които преследват десета поредна титла на страната.

Старши треньорът на Марица заяви, че промяната във формата на финалния плейоф, който тази година ще се играе до три победи от пет възможни срещи, няма да се отрази на подготовката и нагласата на неговия отбор.

"Дали ще играеш два мача или три, ако всичко е сполучливо и затворим серията в три двубоя, още един допълнителен мач няма да има голямо значение. Този формат по-скоро е бонус за всички зрители да наблюдават една среща повече. Предполагам, че федерацията го прави с цел да се популяризира малко повече женският волейбол, защото виждаме, че той изостава в сравнение с мъжкия в България. За нас като отбор обаче не променя много нещата", каза още наставникът и уточни, че тима няма кадрови проблеми с контузени състезателки.

Крачанов отправи и призив към феновете на "жълто-сините" преди финалните битки в шампионата.

"Призовавам феновете да дойдат да ни подкрепят. Да направим една невероятна атмосфера в залата и съответно да ни провокират да им се отплатим по най-добрия начин - като играем хубав и качествен волейбол. Излизаме, за да спечелим титлата и да си я приберем вкъщи. Смятам, че тя си е наша. Показахме го през целия сезон", завърши Борислав Крачанов.

Първите два мача от финалния плейоф в женското волейболно първенство между Марица и ЦСКА са на 17 април (сряда) и 18 април (четвъртък) от 18:30 часа в зала "Сила" в Пловдив.

Последвайте каналите ни в: