Над 300 деца се включиха в станалите традиционни за тази част на годината турнири за 10-годишни момичета и момчета в памет на Красимира Гогова и Румен Пейчев. Надпреварите се проведоха в миналия уикенд в баскетболната зала на частното училище "Свети Георги" в София.

Съботният ден беше за момичетата, които участваха в турнира в памет на Красимира Гогова, като в него се включиха Рилски спортист, Септември, Локомотив, Шампион 2006, Левски и НСА.

В надпреварата при момчетата на 14 април, носеща името на Румен Пейчев, се състезаваха за пръв път 10 отбора – дебютантите от Спартак София, Септември, Локомотив София, Шампион 2006, Спортни таланти, Балкан, Свети Георги, БУБА Баскетбол, ЦСКА и Рилски спортист.

Всички деца получиха първите си медали и други награди от ръцете на министъра на спорта и първи българин, участвал в НБА, Георги Глушков, от изпълнителния директор на Българската федерация по баскетбол Филип Виденов, от селекционерите на националните отбори при мъжете и жените Татяна Гатева и Росен Барчовски, от бившия треньор на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров, от бившия национал и участник на европейски първенства Любомир Амиорков, от състезателя на Балкан и носител на Купата в ББЛ А група Михаил Гавазов, от наследниците на Красимира Гогова и Румен Пейчев – Александър Гогов и Васил Пейчев.

Партньори на организатора на събитието - управителя на „Фрий Медиа Груп“ ЕООД Тодор Иванов, са "София – Световна столица на спорта" и трапезна вода „Проспорт“. Награди бяха осигурени и от семейството на Красимира Гогова.

Тодор Иванов благодари и на Съдийската комисия в лицето на Николай Цинцарски и Иван Илиев, осигурили съдии и секретари, които участваха безвъзмездно в турнира.

Последвайте каналите ни в: