Бившият треньор на Левски и настоящ на турския Гьозтепе – Станимир Стоилов, заяви, че ако Лудогорец реализира последните си планове за стадион “Хювефарма Арена”, това ще бъде единственият стадион в България, които прилича на нормално европейско съоръжение.

“Не може в Турция да има градове поне с два стадиона, има и такива с три, а в България да няма 7-8 нови стадиона. Това е престъпление! Стадионът на Ботев е направен като по трудово обучение. Стадионът е демодирал. Стадионът е красив, радвам му се, но е направен по демодиран модел. Бе проектиран по мое време и приличаше много на този на Спарта Прага, но ние го побългарихме, за да излезе по-евтино”, заяви пред “Мач Телеграф” Мъри.

“На Локомотив същата работа. Ще правим стадиони, които е имало в Англия преди 50 години. Ако Лудогорец си реализира последните планове за стадиона, той ще бъде единственият, който прилича на нормално европейско съоръжение. Всичко друго е тотално демоде. Ние даже новите стадиони ги правим демодирани, а всички се правят, че не го виждаме. После се чудим защо не ни достигат критериите”, допълни още Станимир Стоилов.

Аз ще съм най-щастливият човек, ако Левски успее да направи нов стадион. Отдавна съм казал, че след изчистването на дълга към НАП това трябва да бъде цел №1 пред Левски. Без стадион нямаш бъдеще. Говоря за европейски стадион, който смятам, че Левски ще построи. Дали сега или след години, това ще стане. Няма накъде. ЦСКА щом събориха стадиона, смятам, че ще направят новия”, завърши треньорът на турския Гьозтепе.