Ръководството на Евертън призна, че в момента не може да осигури средствата, които са нужни за следващата фаза от строежа на новия клубен стадион на “карамелите”. Проблемът идва от продължаващата неяснота около собствеността на клуба, произтичащата от това, че все още сделката със 777 Partners не е одобрена. Поради тази причина Фарад Мошири продължава да бъде собственик на Евертън, но той не може да осигури нужното финансиране. Мошири още през септември се договори със 777 да продаде клуба, но сделката все още не е получила “зелена светлина” от Премиър лийг. Това означава, че строежът на съоръжението, което ще струва общо 760 милиона паунда, ще се забава, което пък от своя страна може да провали плана Евертън да се премести на новия си стадион за началото на сезон 2025/26.

“Клубът продължава да води преговори за осигуряване на финансиране за следващия етап от строежа на Брамли-Муур Док. Проучват се различни варианти, но клубът все още не си е осигурил правно обвързващи гаранции. Бордът е уверен, че финансирането ще бъде осигурено. Директорите обаче признават, че тази несигурност може да породи значителни съмнения относно способността на клуба да продължи да функционира нормално ”, заяви Мошири.

Компанията Everton Stadium Development Limited има вече дългове в размер на 539.1 милиона паунда, което с 283.1 милиона повече в сравнение с предходната година.

Последвайте каналите ни в: