Олимпик Лион победи у дома втория Брест с 4:3 в мач от 29-ия кръг на френската Лига 1. 

Домакините поведоха в 18-ата минута, след като Корентин Толисо стигна до топката в наказателното поле и преодоля вратаря с удар в горния ляв ъгъл на вратата.

През второто полувреме Брест вкара три гола в рамките на осем минути. Първо Стив Муни се извиси над всички и вкара с глава в 60-ата минута. Четири след това Роман Дел Кастийо вкара от пряк свободен удар. В 68-ата пък именно Кастийо добави още един гол и даде аванс от два гола на гостите.

Това обаче се оказа недостатъчно, след като Лион отговори само две минути по-късно. Александър Лаказет намали изоставането на домакините в 70-ата минута, а девет минути след това Николас Таяфико засече подаване в наказателното поле и вкара за 3:3.

В края на редовното време Таяфико пък бе изгонен след втори жълт картон и остави Лион с човек по-малко. Последва го Пиер Леес-Мелу от Брест, като двамата бяха замесени в един инцидент.

В десетата минута от добавеното време Лаказет падна в наказателното на противника. Първоначално съдията Матийо Верниче остави играта да продължи, но след това получи сигнал от ВАР и прегледа ситуацията, което доведе до отсъдена дузпа. Така в 16-ата минута от добавеното време Ейнсли Мейтланд-Найлс реализира дузпата за крайното 4:3.

След успеха Лион излезе седми с 41 точки. Брест остава на втората позиция с 53 пункта.