Реал Сосидад допусна грешка при домакинството си на опашкаря Алмерия и му подари точка след 2:2 в мача им от 31-ия кръг на испанската Ла Лига.

Половин час игра след началото на срещата Алмерия излезе напред в резултата. Марк Пубил пусна хубав пас към Адриан Ембарба, който нанесе мощен удар в долния ляв ъгъл и не остави каквито и да било шансове на Алекс Ремиро за реакция.

Само две минути след това Хави Галан центрира към Шералдо Бекер, който стреля в десния ъгъл и отбеляза за 1:1. Баските натиснаха до края на първата част, но Галан, Бекер, Мартин Субименди и Андер Баренечеа направиха пропуски.

В 49-ата минута гол на Микел Оярсабал за домакините не бе признат заради засада. Десет минути след това Бекер сервира топлата на Оярсабал, който просто чукна топката в опразнената врата и се разписа за 2:1.

Реал Сосиедад не успя да отбележи трети гол, с който да си реши всичко и в 87-ата минута Игор Субелдия събори Антони Лосано в наказателното поле, като дори получи директен червен картон. Адриан Ембарба реализира последвалата дузпа, с което оформи крайното 2:2 и донесе точката на гостите.

След равенството Реал Сосиедад е шести с 50 точки, на 7 зад другия голям баски тим Атлетик Билбао. Андалусийци са последни с 14 точки без особени шансове за оцеляване.