Динамо (Букурещ) постигна трудна, но много важна победа над Политехника (Яш) от 4-тия кръг в плейофа за изпадане в румънската Суперлига. "Песовете" се наложиха с 1:0 с гол в добавеното време. Българинът Георги Миланов също взе участие в мача, появявайки се на терена като смяна в 72-рата минута на мястото на Хаким Абдала.

Динамо бе по-активният отбор и повече търсеше победата. Домакините бяха подпомогнати и от факта, че съперникът им остана в намален състав още в 20-ата минута, когато Рашид Бухенна получи директен червен картон за задържане на откъсващ се играч на столичани.

Девет минути по-късно срещата бе белязана от кошмарен момент, след като Жосуе Хомауо и Лука Михай удариха главите си и играчът на гостите падна в безсъзнание на терена, като се наложи да бъде изкаран спешно от стадиона с линейка до най-близката болница.

Въпреки численото си предимство домакините така и не можеха да стигнат до гола, но късметът им се усмихна в добавеното време. Тогава при едно разбъркване в наказателното поле топката се озова в Ахмед Мустафа, който я изстреля във вратата за крайното 1:0.

Така Динамо се изкачи до 13-тото място в класирането с 19 точки и изпревари Политехника, който вече е 14-ти с 18 точки.

Последвайте каналите ни в: