Фулъм спечели с 2:0 гостуването си на Уест Хам в мач от 33-ия кръг на Премиър лийг. И двете попадения в срещата бяха дело на Андреас Перейра (9’, 72’), който вкара по едно попадение във всяко едно от двете полувремена.

“Чуковете” започнаха добре срещата и направиха два сериозни пропуска още в началните минути, когато Владимир Цоуфал и Микаел Антонио не успяха да се възползват от своите ситуации. Така се стигна до деветата минута, когато Константинос Мавропанос опита много нескопосано да пресече една топка, но всъщност я подаде на Андреас Перейра в наказателното поле и той реализира. Това попадение повлия съвсем различно на двата отбора. Гостите сякаш започнаха да показват доста по-добра игра и до края на първата част на свой ред пропуснаха възможности да вкарат ново попадение чрез Вилиан и Родруго Муниз.

След почивката Уест Хам опита да изнесе отново играта в предни позиции и да се настани пред наказателното поле на Фулъм, но “котиджърс” продължаваха да изглеждат доста по-опасни при своите контраатаки. Алекс Иуоби стреля много опасно и единствено отличната намеса на Лукаш Фабиански предотврати нов гол в двубоя. Именно това обаче все пак се стигна в 72-ата минута, когато играчите на Марко Силва осъществиха поредно нападение на скорост, а никой не проследи отличното движение на Марко Силва, от когото и тръгна цялото нападение, за да се озове сам в наказателното поле и да реализира за 0:2 и сложи точка на спора.

По този начин Уест Хам претърпя нов удар по амбициите си за място в евротурнирите. “Чуковете” имат едва един успех в последните си пет срещи и са осми с 48 точки. Фулъм пък с днешните три точки изпревари Борнемут и е 12-и.

Последвайте каналите ни в: