Рилски спортист загуби с 81:85 от Спартак Плевен в мач от 30-ия кръг на Националната баскетболна лига, а ето как коментира срещата треньорът на тима от Самоков Любомир Киров.

„Не само със Спартак ни върви на драми, но през този сезон нещата са много равностойни, което е много хубаво и малки моменти решават мачовете. Видяхте, че при равен резултат загубихме една ничия топка, от която домакините вкараха тройка. Преди това загубихме три борби в нападение след наши добри защити. Играем супер в дефанзивен план и там се реши мачът. Вкараха ни 20 точки от втори шанс след борби в нападение или изгубени топки. Това беше основният проблем днес, не виждам друг. Да, можем да отбележим няколко лоши атаки, но основно беше играта в защита и то при блокирането.

Да, случват се тези неща, свързани с микроситуациите. Надявам се това да не се случва по време на плейофите, защото имаме доста опит в състава и не трябва да го позволяваме това нещо. Не мисля, че трябва да ни притеснява, ще си направим анализите къде сме сбъркали и какво трябва да подобрим. Ние ще бъдем максимално готови след края на редовния сезон. И преди съм казвал, че няма никакво значение дали стартираш или влизаш от пейката, разчита се на всички. Аз вярвам на всички играчи, те могат да играят баскетбол и ще го покажат, когато започнат плейофите.

Срещите от Първата шестица помагат на Рилски да бъде по-подготвен за най-важната част от сезона, но с този регламент е много тежко, защото ни се паднаха шест поредни гостувания, което е много тежко. Все пак говорим за Топ 6 и е много равностойно. Когато загубиш няколко двубоя като гост, има напрежение. Тази система не трябва да се провежда по този начин, това е лично мое мнение.Не ми дава спокойствие това, че следващият мач ще бъде в нашата зала, защото след нашето завръщане ще бъдем като гости. Ние не сме играли в Самоков от 10 март, имаме да спечелим 2 мача там, да затвърдим второто място и да бъдем готови за плейофите, за да влезем с самочувствие. Ще имаме време да тренираме през следващата седмица. Да, искам повече като треньор в дебютния ми сезон начело на отбора. Всеки треньор го иска, малко не ни достигна да завършим на първо място в редовния сезон, но аз отдавна съм в Рилски. Имахме два сезона, в които приключихме на върха преди началото на плейофите. Не беше на късмет, така че сега се надявам да е и да сме по-мотивирани, ако приключим на втората позиция“, заяви Киров. 

Последвайте каналите ни в: