Петър Витанов се отчете с асистенция за успеха на Беверен с 2:0 над лидера във Втора белгийска дивизия Беершот. Срещата беше от 29-ия кръг на второто ниво в Белгия, а с тази победа "жълто-сините" от Беверен запазват все още някакви малки шансове да се включат в плейофите за класиране в елита.

Гостите от Беершот в предишния кръг спечелиха първенството и с това и промоция в първа дивизия. Тимът на Витанов им направи почетен шпалир, но уважението беше до тук, защото още от началния сигнал Беверен натисна противника си. Българският полузащитник игра пълни 90 минути и получи една от най-високите оценки в днешния мач.

В 16-ата минута Витанов взе топката от съперник от ляво, центрира перфектно в наказателното поле и Гудуин Коялипу се разписа за 1:0. Десет минути по-късно другият нападател на домакините Лимбомбе с мощен изстрел разтресе горната греда. До края на полувремето Беверен пропусна още една възможност.

По същия начин започна и второто полувреме. 2:0 стана в 59-ата минута, след като Taoфеек Ишмаел удвои. Антъни Лимбомбе си проби към крайната линия, достигна я и центрира в малкото наказателно поле. Ишмаел чакаше там и без да се бави прати топката в мрежата.

Беершот вече е част от белгийската елитна лига от следващия сезон, а четири отбора са замесени в битката за втората квота в следващия последен редовен 30-и кръг. Беверен е на 8-о място с 45 точки, на 3 от 6-ата позиция, където са Патро Айсден (Маасмехелен) и Зулте Варегем. Тимът на Витанов трябва задължително да спечели в последния мач с Ломел и да се надява на благоприятно развитие в други мачове.