Спартак Плевен победи с 85:81 Рилски спортист в мач от 30-ия кръг на Националната баскетболна лига, а ето как коментира срещата треньорът на плевенчани Любомир Минчев.

„Да, доволен съм от победата и начина, по който играхме и в нападение, и в защита. Може би имаше един по-слаб момент в началото на третата част от гледна точка на нападението за организацията, но като цяло беше добре. Дано така да продължим при стрелбата от наказателната линия. Не е имало тренировки в това отношение, никога не съм акцентирал върху фаула. Този елемент се тренира, когато си уморен. Винаги работя по един и същи начин. 

Супер е за публиката, че нашият сезон е изпълнен с толкова драматични мачове. Всеки път, когато спечелиш една такава среща, това дава доста позитивна емоция и на феновете. Да, хубави са и двубоите, в които побеждаваш с по-голяма разлика, но всеки път срещу Рилски е трудно. Това дали ще се класираме на второто място в края на редовния сезон не зависи само от нас, а и от Рилецо. Няма какво толкова да мечтаем. Няма да е лошо, ако успеем да завършим и на третата позиция. Ако приключим на второто място, ще е по-добре. Не се гласим за даден съперник, никога не съм го правил и се надявам да не ми се налага да го правя.

Мачовете от Първата шестица не ми дават никакви надежди как ще изглеждаме в плейофите. Ако ме питате мен, системата на Първата шестица е вредна по този начин, но не е моментът да коментирам. Това, което ми дава надежда за добро представяне след края на редовния сезон, е да нямаме тези проблеми, които имахме досега, за да може да тренираме и да играем заедно. Не мога да кажа дали Талиб Занна ще играе срещу ЦСКА. Докторът каза, че неговият проблем не е сериозен. Ще видим той как се чувства. Ние вече се измъчихме с този отбор след Купата, но сега не мога да говоря за ЦСКА. Има време, познаваме се и ще се подготвим нормално“, завърши Минчев.

Последвайте каналите ни в: