Шампионът Наполи завърши при 2:2 у дома с Фрозиноне в среща от 32-ия кръг на италианската Серия "А" и остава извън зоната с места, даващи право на участие в евротурнирите.

Матео Политано в 16-ата минута откри за домакините, след като получи пас от Джовани ди Лоренцо, прицели се от дясно и с прекрасен фалцов удар не остави шансове на вратаря Стефано Турати. Грешка в отбраната обаче позволи на Виктор Осимен в 63-ата минута да направи 2:1 след пас на грузинеца Хвича Кварацхелия. Фрозиноне обаче не се предаде и стигна до историческа първа спечелена точка като гост на стадион "Диего Армандо Марадона".

И двата отбора имаха достатъчно възможности да измъкнат и трите точки в мача, като в 88-ата минута първо такава се откри пред сенегалската резерва Демба Сек за Фрозиноне. Лука Мацители му cвали топката с глава, а Сек не се ориентира както трябва и опита малко комично да вкара с гърди.

Дълбоко в добавеното време Ди Лоренцо прехвърли топката за Джовани Симеоне, вместо сам да се насочи към вратата. Аржентинският нападател обаче не успя да стигне до прострелното подаване.

Фрозиноне се измъкна от последните три места в класирането, където слиза Верона. Сасуоло с 25 и вече изпадналия Салернитана с 15 на дъното са другите два отбора под чертата. Наполи е на 8-о място с 49, а на върха е Интер (Милано) с 82.