В Германия основна тема е защо играчите на Байерн (Мюнхен) са получили толкова много мускулни наранявания този сезон, след като крилото Кингсли Коман стана поредната жертва на такъв тип травма.

Баварците вече отбелязват 20 мускулни контузии през този сезон и принудителната смяна на Коман вчера при победата с 2:0 над Кьолн на практика ограничава още повече групата за реванша срещу Арсенал от четвъртфиналите в Шампионската лига. Другото крило Серж Гнабри също няма да играе в реванша срещу “артилеристите” след 2:2 в първата среща.

Christoph Freund on Coman's injury: "He will undergo further tests. It's not looking good"

How long will he be out? "We hope not for several months"

[@_kochmaximilian] pic.twitter.com/I7eXO3jhVV

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) April 13, 2024

"За съжаление, така е през целия сезон. Имаме изключително голям брой наранявания, мускулни наранявания", каза спортният директор на Байерн Кристоф Фройнд пред репортери. “Този проблем се обсъжда вътре в клуба, за да видим каква може да е причината. Ситуацията не е добра. Целта, разбира се, е да преминем през следващия сезон с по-малко контузии, защото cе опасяваме от един затворен порочен кръг от постоянни травми".

Фройд допълни, че клубът проучва тренировките, тревата на терените или дали това може да е просто лош късмет.

• Didi Hamann said that the many injuries are due to a lack of training

Thomas Tuchel: "I can't really answer that. But Didi knows everything of course" pic.twitter.com/hnbPTRp9xr

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) April 13, 2024

Бившият полузащитник на тима и на Ливърпул Дитмар Хаман, който се е превърнал в яростен критик на всичко, което се случва в последните години в клуба от Мюнхен, не пропусна да отправи нова порция критики. В интервю за телевизия Скай в събота той каза, че е много вероятно причината за поредицата от травми да е лошата работа на треньора Томас Тухел. Според Хаман, напускащият в края на сезона наставник изобщо не знае как да тренира футболистите.

След мача с Кьолн на традиционната пресконференция, Тухел беше помолен да коментира тези думи. Той отговори саркастично: "Е, Диди трябва да знае по-добре".

Thomas Müller on Coman's injury: "It's not the first time in my time here that we lost important players towards the quarter-finals and semi-finals of the Champions League, that was the case with Rib [Ribéry] and Rob [Robben] from time to time" [@SkySportDE]

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) April 14, 2024

Лидерът в съблекалнята Томас Мюлер каза, че контузиите не се дължат на треньора, като припомни вече отказалите се крила на тима Франк Рибери и Ариен Робен, които също страдаха от подобни проблеми в Байерн.

"Не за първи път губим важни играчи към четвъртфиналите или полуфиналите на Шампионската лига, такъв беше случаят с Риб и Роб преди години. ясно е, че доста хора са притеснени какво се случва, но сега ни чака мач с Арсенал", обясни Томас Мюлер.
БТА

Последвайте каналите ни в: