Президентът на Славия Венцеслав Стефанов вярва, че ако футболът в България се развива, държавата ще просперира в още редица аспекти. Босът на "белите" изрази радостта си след вчерашния успех над Хебър.

"Когато разчиташ на собствените си кадри, береш плодове. Сеем, за да пожънем. Радвам се, че момчетата показват, че имат голямо бъдеще. Те са верни рожби на нашия клуб и феновете ги обичат. Има ли оферта са Светослав Вуцов, няма да го спираме. Дай Боже да видим трансфер, няма да го спираме. Това лято вярвам, че ще има оферта", разкри Стефанов пред БНТ, след което увери, че няма разрив в отношенията му с треньора Златомир Загорчич.

"Разговаряме с него. Когато резултатите са негативни, не е в негов интерес да разговаряме, защото ще търпи критики, което е нормално. Моите претенции към него са да дава шанс на младите футболисти, защото те се отблагодаряват. Нямам претенции към него", допълни той.

"Задължително е да се строят нови стадиони у нас. Трябва се се обърнем към държавата. Видяхме какво се случи в Пловдив. Ако подкрепят Славия, Левски, Локомотив и ЦСКА, резултатите ще дойдат много скоро. Трябва да развиваме млади футболисти, да се строят терени и ръководителите на БФС да направят така, че най-малко 6 български футболисти да са играят в мачовете. При клубове, пълни с чужденци, как да имаме национален отбор?", каза още босът на Славия.

Венцеслав Стефанов вярва във възможностите на новия президент на БФС Георги Иванов и националния селекционер Илиан Илиев.

"Георги Иванов е мъжко момче. Ако има хора, които да го подкрепят, ще успее. Трябва да привлече хора, които да му дадат правилните съвети. Илиан Илиев беше футболист на Славия. Уважавам го много. Той взима футболисти, които много добре проверява. Не взима на кило, затова върви отборът. Той е треньор, достоен за уважение. Ако го оставят да работи, ще се вдигне националният отбор, но не без помощта на държавата. Ако футболът върви, много неща в държавата ще вървят", убеден е той.

Последвайте каналите ни в: