Ръководството на Барселона в най-скоро време ще поднови договорите на две от младите си звезди в лицето на Педри и Пау Кубарси. И двамата са считани за основни играчи в дългосрочните планове на каталунците, които искат да ги наградят с по-добри условия от сегашните, като в същото време ги обвържат за дълъг период от време, за да отблъснат кандидатите за подписите им.

"Педри направи специално завръщане след контузията, правейки асистенция. В Барса вече подготвят предложение за нов договор, което ще му отправят в следващите месеци. Педри блесна в мача с ПСЖ, който от доста време се опитва да го привлече, но той винаги е отхвърлял техните предложения", сподели по този повод трансферният гуру Фабрицио Романо.

Междувременно пък "Мундо Депортиво" разкрива за подготвения нов договор за Кубарси. Младият талант впечатли всички, пробивайки в първия състав през този сезон и правейки някои изключително силни мачове. В момента неговият контракт е до 2026 година, но в него има клауза за откупуване на стойност едва 10 милиона евро. Именно заради това от Барса искат да го убедят да преподпише, за да не го отмъкне някой от другите европейски грандове, които вече душат наоколо.

Кубарси навършва 18 години през следващия януари и на "Камп Ноу" се надяват, че до тогава ще са постигнали договорка с играча да преподпише. За момента всички индикации са, че това ще се случи. Тогава той ще се обвърже с каталунците за следващите пет години.

Последвайте каналите ни в: