Интер Маями продължава със силните си игри от началото на сезона в МЛС. Тази нощ играчите на Херардо Мартино побеидха състава на Спортинг Канзас Сити с 3:2 в истински трилър. Ерик Томи се разписа на два пъти за домакините в 6-ата и 58-ата минута, докато за гостите точни бяха Диего Гомес в 18-ата, Лионел Меси в 51-вата и Луис Суарес в 71-вата минута.

Срещата бе изпълнена с драма и обрати. Спортинг пръв откри резултата в 6-ата минута след удар на Томи от границата на наказателното поле.

Интер обаче сравнителво бързо изравни чрез Диего Гомес в 18-ата минута. Парагваецът получи прекрасен извеждащ пас от Лионел Меси и останал очи в очи с вратаря реализира за 1:1.

Самият Меси изведе гостите напред в 51-вата минута, разписвайки се със страхотна тупалка извън наказателното поле.

What an insane goal by Lionel Messi!!! What a beautiful art of football by the GOAT to give Inter Miami the lead!! 2-1!!pic.twitter.com/xgwv8X8a1U

— Jacob (@UtdJacobi) April 14, 2024

Съставът от Канзас обаче отново възстанови равенството в 58-ата минута с втори гол на Томи, този път удар от воле с помощта на гредата.

Интер все пак успя да стигне до победата в 71-вата минута. Гомес отне топката на лявото крило и подаде успоредно на голлинията за Луис Суарес, за когото бе детска игра да отбележи отблизо за крайното 2:3.

GOOOOOAAAAAAAAAAAAAAL SUAREZZZZZZZZ IT’S 3-2 INTER MIAMI!!!!🦩❤️‍🔥🦩
pic.twitter.com/dNWsx2WicB

— FCB Albiceleste (@FCBAlbiceleste) April 14, 2024

Тази победа изкачи Интер на върха в класирането в Източната конференция с 15 точки. Спортинг Канзас пък се намира на 7-ата позиция в Западната конференция с актив от 10 точки.

Последвайте каналите ни в: