Лече победи трудно с 1:0 Емполи в мач от 32-ия кръг на Серия А. Единственото попадение падна в самия край на мача и бе дело на Никола Сансоне (89’). Домакините изнесоха много добро първо полувреме, в което надиграха своя противник, но след почивката темпото видимо спадна и феновете нямаше какво толкова да видят.

Срещата започна с гол още в петата минута, когато Алберто Чери стигна центриране и реализира, но последвал преглед с ВАР показа, че е имало игра с ръка и попадението бе отменено. Домакините пропиляха още няколко добри възможности в средата и края на полувремето чрез Патрик Доргу и Роберто Пиколи. Те имаха сериозни претенции и за дузпа в 41-ата минута, но съдията го подмина. След почивката двата отбора не предложиха някакви сериозни емоции на феновете по трибуните, но само за да се стигне до последната минута от редовното време, когато Пиероти “сервира” топката на Никола Сансоне в наказателното поле и той отбеляза.

Тези три точки са поредна важна крачка на Лече в борбата към спасението, докато поражението влоши положението на Емполи, като гостите в днешния ден вече са само на два пункта от зоната на изпадащите.

Последвайте каналите ни в: