Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обеща, че отборът му със сигурност ще покаже реакция след вчерашното катастрофално представяне и загубата с 0:3 от Аталанта, която сложи край на серията от 34 мача без поражение у дома за мърсисайдци. В неделя „червените“ приемат отново на своя стадион Кристъл Палас, продължавайки надбягването с Арсенал и Манчестър Сити в битката за титлата. Няколко дни след това пък е реваншът в Бергамо.

"Хубавото при едно толкова лошо представяне е, че можеш да играеш само по-добре. Трябва да започне оттам. Събираме се, момчетата се възстановяват и започваме подготовка за Кристъл Палас. Ясно е, че трябва да покажем характер. И обещавам, че ще покажем такава.

Трент нямаше шанс да играе срещу Аталанта. Беше на пейката, защото имахме право на група от 23-ма играчи. Той имаше само две тренировки. Жота също имаше толкова, но информацията от медицинския щаб бе, че той е с крачка напред и може да запише известно игрово време. Жота записа 25 минути и това му помогна много. Къртис през по-голямата част от сезона бе играчът в най-добра физическа форма. Пресираше като луд в продължение на 90 минути. Срещу Аталанта бе изненадан, както и аз, че след 20-ина минути започна да губи интензитет", коментира Клоп по отношение на играчите, които се завърнаха след контузии.

Последвайте каналите ни в: