Старши треньорът на Барселона Чави Ернандес е горд от силната форма на своя отбор, който преди дни надви Пари Сен Жермен с 3:2 като гост и е по-близо до полуфиналите в Шампионската лига. Отделно каталунците нямат загуба от края на януари и спечелиха шест от последните си шест мача. Независимо от това обаче, наставникът отново беше категоричен, че няма да остане в тима и занапред, макар призивите за това да се увеличават.

Барса все още има някакви шансове за защита на титлата си в Ла Лига, като след девет дни е дербито срещу Реал Мадрид. Преди това обаче “лос кулес” ги очакват гостуване на Кадис в събота вечер.

Ето как Чави коментира водещите теми днес:

Подобрението в защита
Работим да станем по-добри като цяло. Бележим напредък, заради което и Пау Кубарси е на толкова високо ниво.

За битката на Кунде срещу Мбапе
Жул е наш бранител, без значение къде точно. Неговата работа е да защитава, да печели дуели и да следи съперниковите футболисти. Той е тук, за да помага на Барса. Много съм доволен от него, той е един от моите трансфери. Кунде разполага с много ценни качества. Но спирането на Мбапе е колективна работа, тъй като Араухо, Роберто и Ямал също помогнаха.

The man of the hour with the jersey of the hour! 😏@Spotify x @karolg pic.twitter.com/rBPeW8FCUY

— FC Barcelona (@FCBarcelona) April 12, 2024

Рафиня
Смятам, че в Париж видяхте истинският Рафа. Той е един от най-добрите футболисти, а онзи ден надбяга играчите на ПСЖ, които са тренирани от Луис Енрике.

Гюндоган
Искаме да му дадем почивка, защото той не е тийнейджър. Но представянето му е страхотно, заради което ще видим дали ще го оставим да почива.

Коментарът на Бургос за Ямал
Отвратително нещо, което заслужава порицание. Иначе Ламин е щастлив и няма нужда да говорим с него за това.

Все още ли твърдите, че няма шанс да останете начело на тима
Вече отговорих на този въпрос и нищо не се е променило. Убеден съм, че това е правилното решение. Даже съм спокоен.

Еуфорията покрай успехите на отбора в последно време
Разбирам я, но истината е, че не сме постигнали нищо. Не сме се класирали за полуфиналите в ШЛ, а просто водим на почивката с един гол разлика. И все пак предпочитам да има еуфория, а не песимизъм.

Серията без загуба
Преди всичко трябва да спечелим срещу Кадис, за да продължим да имаме шанс за титлата. След това имаме възможност да намалим разликата на 5 точки при победа в дербито с Реал. Но ако загубим, почти всичко вече ще е ясно, и то ще е в полза на Мадрид. Все пак и Реал прави много силен сезон. Но първо трябва да надвием Кадис, а това се е случвало само веднъж в последните пет мача.

Последвайте каналите ни в: