ЦСКА - София получи добри новини в първата си тренировка за седмицата.

В понеделник треньорът Нестор Ел Маестро даде почивен ден на футболистите като награда за силното представяне и победата с 2:0 във вечното дерби с Левски. Вчера следобед тимът се събра на базата в Панчарево и започна подготовка за предстоящото в събота от 20:15 часа домакинство на Пирин.

На пълни обороти със съотборниците си тренираха Тобиас Хайнц и Юрген Матай, които бяха принудително заменени срещу “сините”. В последните минути на сблъсъка норвежецът получи болки в левия адуктор. Според първоначланите прогнози участието на Хайнц в мачовете с Пирин за първенство и Ботев (Пловдив) за Купата на България бе поставено под сериозна въпросителна. Медицинските изследвания обаче показаха, че състоянието му е добро и Хайнц се готви пълноценно.

 

Капитанът Матай пък бе заменен двайсетина минути преди края на дербито, след като започна като титуляр, въпреки че бе тренирал само веднъж след едномесечно лечение на контузия. Причината за рокадата е била единствено умора, а физическото му състояние е отлично. Капитанът на “армейците” ще започне от първата минута срещу Пирин.

Иван Турицов продължава да се възстановява от травма в адуктора и все още не е подновил тренировки с тима. Очаква се това да се случи през следващата седмица.

“Тема Спорт"