Асеновец (Асеновград) разби с 4:0 дублиращия отбор на Берое (Стара Загора) в пореден мач от Югоизточната Трета лига. По два гола реализираха Шаби Османов и Георги Георгиев.

„Доволен съм от победата, макар че бе постигната срещу отбор, който се намира доста надолу в класирането. Ние обаче също имаме колебливи резултати, така че успехът и то категоричен дойде точно в подходящия момент. Още от началото на сезона си говорихме с момчетата, че не бива да подценяваме нито един от дублиращите отбори, тъй като в тях играят много млади момчета, бързи са, издръжливи и дисциплинирани. Единственото, което все още им липсва, е опитът, но затова е добре да се сблъскат с мъжкия футбол, макар и в Трета лига“, коментира треньорът на Асеновец Йордан Ковачев пред официалния сайт на Асеновец (Асеновград).

Това бе трети мач, в който наставникът също играе на терена:

„Трябваше да променя нещо, защото имахме колебания. Вече играх срещу Ямбол, Созопол и сега срещу втория отбор на Берое. Така че три мача съм на терена заедно с момчетата. От треньорска гледна точка не е най-доброто решение, тъй като когато си отвън покрай страничната линия, си съсредоточен само върху решенията си и воденето на срещата. А когато съм вътре на терена ми е малко по-трудно, тъй като играя. Но пък голямото предимство е, че на терена комуникацията е по-лесна. Вероятно действам малко по-мотивиращо на съотборниците ми, можем да си кажем нещата по-бързо и по-лесно в самия ход на мача и честно казано, в последните мачове играем добре. Загубихме от Созопол, но си имаше причини – мачът бе през седмицата, липсваха ни доста играчи. Ако бяхме в нормален състав, можеше дори и да спечелим“, добави още Ковачев.

Относно предстоящия мач със Саяна (Хасково), наставникът коментира: „Гостуваме на един от лидерите, който има съвсем различни цели от нашите. Мога да кажа някое клише, че отиваме за победа, но всеки е наясно с нивото на отборите в групата. Разбира се, че ще се опитаме, ще направим, каквото зависи от нас, но Саяна е силен отбор и има нужната организация. Аз съм доволен, че в нашия отбор има конкуренция за 5-6 поста. Групата ми е доста голяма, като почти всеки път извън нея остават по около десетина футболисти. В някои отбори имат сериозни проблеми откъм липса на играчи, докато при нас не е така и това няма как да не ме радва.“

„Въпреки че не гоним високи цели до края на сезона, виждам глад за победи в съблекалнята. След някоя допусната грешка, си личи, че момчетата са ядосани, яд ги е, горят в различните ситуации“, завършва Данчо Ковачев