ОФК Несебър направи равенство 3:3 при гостуването си на Секирово в поредния кръг от Югоизточната Трета лига.

„Не играхме добре през първото полувреме. Истината е, че започнахме доста притеснени, което за мен е необяснимо. Момчетата видяха обстановката, може би леко се стреснаха, теренът беше много сух, но всички тези неща не могат да ни бъдат оправдание. Обстановката и феновете не може и не бива да ни притесняват! Истината е, че на терена момчетата от Секирово се държаха изключително добре – не играха грубо, не са правили нищо нередно, за което мога да ги поздравя“, коментира старши треньорът на Несебър Николай Жечев.

Относно някои коментари на треньора на домакините от Секирово Николай Домакинов, наставникът на Несебър отговори: „Не искам да слизам на тяхното ниво и да влизам в излишни полемики! Това, което твърди техният треньор, няма и 1% истина. Всички от нашия клуб поздравихме домакините и им благодарихме за доброто провеждане на мача. Нека запазим добрия тон, защото ние в нито един момент не сме коментирали техния отбор, а единствено решението на съдията в две ситуации.“

„На практика още след началото на мача домакините удариха греда. После ни вкараха двата гола, за които споменах. Направихме доста елементарни грешки в защита. Напоследък играем на приливи и отливи. Един мач играем добре, в друг не се представяме, както трябва, което не ми харесва. Ясно е, че сме по-добрият отбор, но срещу тим, който се намира в дъното на класирането и който не тренира на нашия режим, не може да се представяме по този начин“, допълни още наставникът.

„Хубавото, ако има нещо хубаво в този мач, е, че след бързите два гола на противника, нашите футболисти се вдигнаха и успяхме да изравним. И тъкмо, когато трябваше да поведем, допуснахме трети гол. След това отново изравнихме за 3:3 и имахме доста време до края на мача, за да спечелим, но не успяхме. Имахме натиск, играхме почти на една врата, но не се получи“, каза още Жечев.

„Неприятното в случая е, че вече не всичко зависи от нас, а трябва да разчитаме и на другите отбори, защото разликата със Спартак стана 4 точки. Ако те печелят навсякъде, дори и да загубят при нас, пак няма да стане“, каза треньорът.

На въпрос, какво може да вземе от вярата му до края на сезона, треньорът на Несебър отговори: „Аз ще съм последният човек, който ще се предаде. Вярвам във феърплея в оставащите мачове, но още от началото на сезона има някои смущаващи неща… Излизаме в предстоящия мач срещу Гигант (Съединение) за задължителна победа, защото наистина трябва да спечелим на всяка цена.“