Илия Груев-младши игра цял мач за Лийдс, който направи нова грешна стъпка в Чемпиъншип по пътя за елита, завършивайки 0:0 у дома със Съндърланд. В миналия кръг йоркширци загубиха от Ковънтри с 1:2 като гости.

Българинът прекара на терена пълни 90 минути, но не успя да помогне на Лийдс да стигне до важна победа, която щеше да изкачи отбора временно на първата позиция в класирането след загубата на Лестър с 0:1 при визитата на Милуол с 0:1 след гол на Райън Лонгман (59) за домакините.

Първото по-сериозно положение в мача бе за Съндърланд. Джак Кларк бе намерен в наказателното поле, но прати удара си с глав над напречната греда. В 18-ата минута йоркширци имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Жоржиньор Рютер, но до 11-метров наказателен удар не се стигна. Последва изстрел на Рютер, който обаче премина покрай десния страничен стълб.

В 35-ата минута Илан Мелив показа отличен рефлекс, за да спаси удар на Джак Кларк в долния десен ъгъл. В добавеното време на първата част Патрик Бамфорд можеше да открие резултата, но опитът му бе неточен.

След почивката в 64-ата минута звездата на домакините Крисенсио Съмървил изпълни свободен удар и топката премина на сантиметри от десния страничен стълб. До края на мача Лийдс продължи да атакува, но така и не стигна до така желания гол, събирайки 87 точки на втората позиция с по-добра голова разлика от Ипсуич, който е с мач по-малко. Лестър е на върха с 88 пункта.