Информацията на "Скай Германия", че треньорът на Спортинг (Лисабон) Рубен Аморим вече се е договорил с Ливърпул за това да наследи на мениджърския пост Юрген Клоп, бе оспорена от доста от журналистите, които са близки до някоя от двете страни. Педро Сепулведа, който вчера разкри, че ръководството на мърсисайдци е предложило тригодишен договор на португалеца, твърди, че все още не е имало никакъв директен контакт между Аморим и Ливърпул и преговори от страна на клуба са водени само с неговите агенти. Те продължават, но за момента няма договорка, а самият специалист не е бил интервюиран от клуба, защото е концентриран върху завършека на сезона със Спортинг.

Джеймс Пиърс от "Ди Атлетик", който отговаря за Ливърпул, също настоява, че няма никакво вербално споразумение и високопоставени източници от клуба са категорични, че за момента към Аморим не е отправяно официално предложение и няма никаква договорка. Въпреки това е сигурно, че 39-годишният португалец остава фаворит за позицията. Клубът обаче все още извършва проверка на редица други кандидати.

Бен Джейкъбс се присъединява към тези твърдения и добавя, че претендентът за поста не е само един и тепърва от клуба ще проведат официални интервюта с всички кандидати.

❗️It is completely false that Rúben Amorim was interviewed or had any direct contact with @LFC . The Portuguese is focused on winning titles at @SportingCP . All negotiations go through his agent. To date, there is NO agreement on the terms of the contract. Negotiations proceed. pic.twitter.com/USzJdB2YjC

— Pedro Sepúlveda (@pedromsepulveda) April 9, 2024
Последвайте каналите ни в: